GR5 - wintersport

6 september 2024 - Modane, Frankrijk

De GR55 is een variant die de bergen van de Vanoise doorsnijdt via een paar hoge passen: Col du Palet, Col de la Leisse en Col de Chavière. Twee dagen korter dan de standaardroute maar een tikkie ruiger. Vooral die laatste col zal me nog lang heugen. Na een paar mooie dagen sloeg het weer om. In de hut 400m onder de col durfde eigenlijk niemand omhoog. Het alternatief, terug afdalen naar Pralognan en dan urenlang met bus en trein om het gebergte heen, leek me niet aantrekkelijk. Een dag hangen in de hut nog minder. Volgens de patron van de hut was de col wel te doen, alleen veel regen (sic!). Die regen werd al snel natte sneeuw en niet veel later vette vlokken. Het pad was moeilijk te herkennen, gelukkig wel steenmannetjes of beter gezegd sneeuwmannetjes. Glibberend naar de col geklommen, het laatste stukje is echt steil (35%). Vervolgens de lange, lange afdaling naar Modane. Spectaculaire watervallen met al die neerslag en een ‘source du vin’ die helaas alleen water gaf. Te koud en te nat om veel foto’s te maken. Hotel Le Commerce biedt gelukkig voldoende comfort. Schoenen kunnen een dagje drogen. Morgen richting Briançon.

1. Marlies:
    6 september 2024
    Brrrr, arctische omstandigheden! (Shackleton kan er nog een puntje aan zuigen). Hopelijk nu laag en droog en in het dorp wel een echte source du vin!
  2. Susan:
    6 september 2024
    Walking/slibbering in a winter wonderland! Jij hoeft niet meer te dromen van een white christmas. Drogen, bijkomen en hopelijk ook zonder gastroenteritis
  3. Marianne de Graaf:
    6 september 2024
    Anne-Marie liet me al barre foto's zien ......hoop dat je lijf ook weer volop meewerkt ! Ik geniet van je verhalen!!